MAKEDONIJA

 
Da li danasnja drzava Makedonija na Balkanu, ima pravo da postoji je veliko pitanje. Da li Bugari imaju pravo da sebe nazivaju Makedoncima ne moze biti ni pitanje. Bugari nemaju nikakvo pravo da sebe zovu Makedoncima.
Kako bilo da bilo, Makedoniju je, takvu kakva je, priznao ceo svet zajedno sa tako zvanom Srbijom i Crnom Gorom.
Iako "Makedonci" nikada nisu odavali utisak inteligentne nacije, ipak su imali tolko pameti u glavi da dodju do zakljucka da je dobro imati svoju nacionalnu crkvu. A zato sto su pravoslavne vere oni stvore svoju makedonsku pravoslavnu crkvu. To nije smetalo nikome na ovoj planeti ali je smetalo jugo-komunistickoj pravoslavnoj popovskoj inteligenciji u Beogradu. "Srpska" pravoslavna crkva u Beogradu zabranjuje rad makedonskoj pravoslavnoj crkvi u Makedoniji, sto su srpski popovi u Makedoniji okacili na velika zvona u Makedoniji???
Sad se treba upitati kako bi reagovala Engleska crkva u Engleskoj kada bi im srpska pravoslavna crkva u Engleskoj dala na znanje da ona nije prava crkva i treba joj ukinuti pravo na rad u Engleskoj.
Isto je tako reagovala i makedonska pravoslavna crkva u Makedoniji. Ne dozvoljava srpskim federalnim mantijasima da im se mesaju u crkvene poslove u Makedoniji.
Srpski dobar pobozan narod je uvek verovao svojim popovima i u Makedoniji se stavio na stranu svojih pametnih popova, sto je kod Makedonaca izazvalo ogorcenje i protiv srpske pravoslavne crkve i protiv Srpske sirotinje u Makedoniji, zasto su danas izlozeni maltretiranju od makedonskih vlasti.

 
Blago je Srbinu kad je njegova pravoslavna crkva uvek uz njega.
ILI
Kamo srece da i Srbi imaju toliko pameti u glavi i jednom za svagda se oslobode komunisticke federalne pravoslavne crkve i kao druge zemlje, stvore svoju slobodnu nacionalnu crkvu sa popovima koji ce gledati interese svog naroda a ne kao sto danasnji popovi rade, sire pravoslavje po celom svetu preko grbace svog naroda i vode "svoj narod" u svadju sa celim svetom, sto su i komunisti uradili.

 
Katolicka crkva ima problem sa svojim papom koji sebe smatra jedinim bozijim predstavnikom na zemlji.
Poneke pravoslavne crkve imaju probleme sa svojim vladikama koji uobrazavaju da je svako od njih jedini predstavnik Boga Oca na zemlji.
Verovatno zato, zbog zajednickih problema, Pravoslavna i Katolicka crkva su pocele sa (problematicnom) saradnjom.
 
Ana Krstic iz Skopske Crne Gore.

 

 
Uskoro na ovom sajtu, dopis nase mlade dopisnice Ane Krstic na temu: "Da li su komunizam ipravoslavlje doterali do bede jednu, nekada, veliku naciju?"

 
 
Odgovor nasim posetiocima u vezi Ane Krstic:
Ana kao da je u zemlju propala. Izgubio joj se svaki trag. Nikako nam ne polazi za rukom da uspostavimo kontakt sa njom.
Treba se podsetiti da su Srbija i Crna Gora jos uvek pune komunistickog olosa koji se ponasaju kao mafija. Jos uvek ima popova koji su uvek bili u saradnji sa komunjarama. Nije iskljuceno da je Anu neko od drugova preplasio. Ciketanima danas jedino sto polazi za rukom je plasenje zena.